background

Lazerle Diş Beyazlatma Bleaching

Lazerle Diş Beyazlatma Bleaching

 

Parlak, sağlıklı bir gülümseme her yerde harika görünüyor ancak profesyonel beyazlatma tedavileri için bir Hollywood yıldızı olmak zorunda değilsiniz. Diş beyazlatma modern diş hekimliğinin sunduğu en popüler ve uygun fiyatlı kozmetik tedavilerden biridir.

 

Lazerle Diş Beyazlatma

Lazerle Diş Beyazlatma yani bleaching, son zamanlarda estetik kaygılarla sıklıkla uygulanan yöntemlerden birisidir. Parlak ve sağlıklı bir gülümsemeye ulaşmak isteyen herkes profesyonel bir diş hekiminden yardım alarak buna ulaşabilir.

Diş beyazlatma yani bleaching dediğimiz uygulama, dişlerde yer alan lekelenmelerin çeşitli yöntemlerle giderilmesini sağlar. Bu yöntemde hem diş hekiminin uygulayacağı kitler hem de evde uygulanacak kitler vardır. Her 2 yöntem de doktor kontrolünde yapılırsa, başarılı sonuçlar elde edilebilir.

Diş Beyazlatma Nedir?

Günümüzde, artık birçok insan estetik kaygılarla diş hekimlerine başvurmaktadır. Günümüzde sıklıkla konuşulan konulardan birisi olan diş estetiği, birçok farklı hizmeti de bünyesinde bulundurmaktadır. Bu uygulamalardan en önemlisi diş beyazlatma, dişlerin çeşitli etmenlerden ötürü doğal rengini kaybetmesi ya da dişlerin doğal renginin sarımsı bir renkte olmasını gidermek amacıyla yapılmaktadır. Diş beyazlatma estetiği hidrojen peroksit içerikli bir takım jellerle gerçekleştirilmektedir. Beyazlatma için kullanılan bu jeller, diş yüzeyinde bulunan yüksek derecede pigmentli karbon zincirli bileşenleri parçalayarak beyazlatmayı sağlamaktadır.

Diş Beyazlatma ve Lazer

Lazer diş beyazlatma işlemini daha kolay ve kısa sürede yapılır hale getirmektedir.

Lazer Diş Beyazlatma Kimlere Uygulanır?

  • Diş beyazlatma yöntemleri dişleri zaten beyaz olan ama kullanımdan ötürü sararan kişilere uygulanır.
  • Doğuştan sarı dişlere sahip kişilere de uygulanabilir
  • Dişin iç kısmında oluşan lekelenmeleri de giderebilir

Bu Yöntem Kimlere Uygulanmaz?

  • Hamilelere
  • 18 yaş altındaki kişilere
  • Diş eti çekilmesi rahatsızlığı olanlara

Lazerle diş beyazlatma nasıl yapılır?

Lazer beyazlatma işleminden önce hasta öncelikle dişlerini florürsüz macunla fırçalar. Sonra hekim seansa başlarken dişleri temizler. Diş eti ve dudakların zarar görmemesi adına koruyucu kullanılır. Dişlere jel sürülür ve 30 saniyelik lazer ışınlamaları yapılır.

Lazer diş beyazlamanın zararı var mıdır?

Dişte bulunan sert dokulara olan zararları önlemek için, düşük konsantrasyondaki ürünler kullanılmalıdır. Fakat piyasada bulunan ucuz yollu ürünler, diş minesine ciddi oranda zarar vermektedir. Bu nedenle diş hekimi denetimi olmadan diş beyazlatma işlemi gerçekleştirilmemelidir. Kısacası diş hekiminin kontrolü altında gerçekleştirilen diş beyazlatma tedavisi dişe zarar vermemektedir.

Sayfa güncellenme tarihi: 4/Kasım/2023 18:11