Sabit Diş Protezleri
Sabit protez uygulaması, eksik veya aşırı madde kaybına uğramış dişlerin, diş dokusuna ve rengine benzer malzemeler kullanılarak yerine konması işlemidir. Kişiye doğal diş görünümünü ve işlevselliğini kazandırır. En çok tercih edilen protez uygulamasıdır.
Sabit Protez Uygulaması
Sabit protez uygulaması, eksik olan, kırık olan ya da aşınmış olan dişlerin yapısına benzeyen malzemeler kullanılarak yerine konulması işlemidir. Bu protezler sayesine kişi hem doğal diş görünümüne kavuşur hem de fonksiyonelliği geri kazanır.
Sabit Protez Uygulaması Nasıl Yapılır?
Sabit protez uygulaması için dişsiz bölgede en az 2 uzun köklü diş olması gerekiyor. Bu sayede köprü uygulaması gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca tek diş üzerine uygulanan sabit protezler de bulunmaktadır.
Sabit diş protezi takılmadan önce varsa eğer çürükler temizlenir daha sonra ölçü alınır ve laboratuvar ortamında model çıkarılır. Doğal dişe en yakın görüntü elde edilerek ağız içi denemesi yapılır ve sabitleme gerçekleştirilir.
Sabit Diş Protezi Kimlere Uygulanır?
- Kısmi diş eksikliği yaşayan bireyler
- Pozisyon bozukluğu olan diş diziliminde
- Aralıklı diş diziliminde
- Aşınmış dişlerde
- Gülüş tasarımı isteyen bireylerde
Sabit Protez Ömrü Nedir?
Zamanla değiştirilmesi gerekir. Bu kişinin nasıl kullandığına bağlı olarak farklı zaman dilimlerinde gerçekleşebilmektedir. Belli bir ömür var diyemeyiz.
Sabit Protezlerin Yapımı Kaç Seans Sürer?
Genellikle 3-4 seans ortalama 2-3 hafta sürer.
En Çok Hangi Sabit Protez Tercih Edilir?
Genellikle kaplama modeller sıklıkla tercih edilmektedir. Porselen laminalar da hastalar tarafından sıklıkla kullanılan sabit protez modellerindendir.
Sayfa güncellenme tarihi: 4/Kasım/2023 18:11